برگزاری دوره یک روزه اندیشمندان کشور هلند

به گزارش گروه خبری موسسه – نشست یک روزه با حضور ۸۵ تن از اندیشمندان کشور هلند صبح دیروز در موسسه الحکمه جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد.

حجت السلام و المسلمین ملک افضلی رئیس موسسه الحکمه ضمن خیر مقدم به مهمانان به ارائه توضیحاتی در خصوص موسسه الحکمه و جامعه المصطفی العالمیه پرداخت.

وی با اشاره به مهمان نوازی و خونگرمی مردم ایران، آثار باستانی کشور ایران را نشانه تمدن چند هزار ساله آن دانست و خاطر نشان کرد تاریخ نشان داده است که مردم ایران زیر بار ظلم و ستم کشورهای سلطه گر نخواهند رفت.

رئیس موسسه الحکمه با معرفی جامعه المصطفی، به تعداد مراکز داخلی، خارجی و دانشجویان در حال تحصیل اشاره کرد و برگزاری دوره های کوتاه مدت عمومی و تخصصی و پذیرش دوره های فرصت مطالعاتی را هدف اصلی موسسه الحکمه دانست.

وی تعلیم علوم و معارف اسلامی حقیقی و عقلانی بر اساس منابع دینی را از اصول حاکم بر فعالیت های علمی موسسه بر شمرد و تصریح کرد توجه به اصل تقریب و همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان مختلف و انعطاف پذیری برنامه های آموزشی از دیگر اصول حاکم بر موسسه الحکمه است.

در این دوره، نشست «شیعه شناسی» توسط آقای دکتر علیزاده موسوی برگزار شد و ایشان به معرفی اسلام، گروه‌ها و مذاهب موجود در اسلام پرداخت.

وی درخصوص تفاوت و شباهت شیعه با سایر مذاهب، گروه‌های رادیکال در اسلام و نحوه شکل‌گیری آنها و همچنین خطری که از جانب تکفیری‌‌ها متوجه همه ادیان می‌شود، مطالبی را بیان کرد.

دکتر علیزاده موسوی از اسلام و خصوصاً تشیع، به عنوان دین صلح و دوستی یاد کرد و افزود: متأسفانه برخی در تلاش هستند تا یک چهره خشن از اسلام به دنیا معرفی کنند.

نشست «ساختار حکومتی جمهوری اسلامی ایران» با حضور آقای دکتر باقری از دیگر برنامه های این دوره بود. در این نشست میهمانان سؤالات متعددی در خصوص رهبری ایران، نحوه انتخاب رهبری، دمکراسی و حقوق زن و مرد مطرح کردند و توسط اساتید حاضر پاسخ مناسب ارائه شد.

دکتر علیزاده در پاسخ به سوال درخصوص حقوق زنان گفت: انسان از نگاه اسلام دو نقش را ایفا می‌کند، نقشی که در «خانه» وظیفه تربیت نسل جدید و برقراری روابط عاطفی و جنسی را به دنبال دارد؛ و نقش دوم در بیرون از محیط خانه  در «جامعه» تجلی پیدا می‌کند که عبارت است از روابط کاری و اجتماعی. هر یک از دو نقش دراسلام در جای خود مورد اهمیت واقع می‌شود، اما در غرب مرز این دو قابل تشخیص نیست.

در پایان خانم کنستانتینوا سرپرست گروه و خانم روئلانتس روزنامه نگار هلندی از این برنامه‌ی یک روزه ابراز رضایت و خرسندی کرده و آن را بسیار مفید دانستند.

نشست یک روزه با حضور جمعی از اندیشمندان کشور هلند دیروز در موسسه الحکمه جامعه المصطفی العالمیه با همکاری وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و در راستای برنامه‌های دیپلماسی عمومی این وزارتخانه برگزار شد.