برگزاری نشست مشترک با حضور هیات گفت و گوهای دینی ایران و رومانی

معاون رهبری کلیسای ارتدوکس رومانی روز پنجشنبه در بخارست در نشستی با هیات گفت و گوهای دینی کشورمان یادآورشد: از صدها سال قبل بین مسیحیان و مسلمانان در رومانی همزیستی بسیار خوب و ایده آلی وجود دارد.

به گزارش ایرنا، «وارلام پلویشتنال» در نشست مشورتی ادیان و مذاهب در رومانی که هر سال به ریاست یکی از نمایندگان ادیان و مذاهب در یک کشور برگزار می شود، افزود:جامعه مسلمانان رومانی شریک نزدیکی در مسائل مورد بحث هستند و موضوع خانواده یکی از مسائلی بوده که در نشست آتی در ماه آینده مورد بررسی قرار می گیرد و این موضوع به تمامی ادیان و مذاهب در رومانی مربوط می شود.

وی توضیح داد: همزیستی بسیار خوب و ایده آلی از قرن ها پیش با مسلمانان رومانی وجود دارد که این روند برای برخی مناطق قابل بهره برداری است. ما در کنار جامعه مسلمانان برای تحکیم فضای دوستی و برادری احترام آمیز تلاش می کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عباسی رئیس هیات گفت و گوهای دینی کشورمان که برای چهارمین نشست گفت و گو های اسلام و مسیحیت در دانشگاه بخارست به رومانی آمده است، برای تداوم این گفت و گوها که سبب همزیستی مسالمت آمیز میان ملت ها می شود، اعلام آمادگی کرد.

وی گفت که پیروان ادیان مختلف در ایران قرن ها با صمیمیت و دوستی کنار یکدیگر زندگی می کنند. ‘نمایندگان ادیان در پارلمان حضور دارند و در برخی از شهرها اماکن عبادی آنها در کنار هم قرار دارد.’

عباسی همچنین به پدیده افراط گرایی در برخی از مناطق جهان اشاره کرد و ادامه داد:رهبران دینی باید دست به دست هم داده و در برابر این تفکرات افراطی ایستادگی کنند. امروز پیروان ادیان توحیدی برای گسترش معنویت و صلح و دوستی باید در کنار هم باشند. ما در برابر ظلم و ستمی که در منطقه در حق مسلمانان ، مسیحیان یا ایزدی ها و غیره انجام شد به شدت واکنش نشان دادیم.

کشیش آکیمسکو از مقام های کلیسای رومانی نیز در این نشست به سابقه دینی و زبانی و فرهنگی دو ملت ایران و رومانی اشاره کرد و گفت: ما در گذشته یک خانواده از فرهنگ و زبان و نژاد هند و اروپایی بوده ایم. نام ایران در سانسکریت آریان به معنی بلندپایه بوده و اصلیت ما به یکدیگر نزدیک است.

وی افزود: ما گفت و گوها را با حمایت اسقف دانیل رهبر کلیسای رومانی برای شناسایی ارزش های مشترک برگزار کرده ایم و مجموعه گفت و گوهای قبلی در قالب دو کتاب « تاثیر پدیده سکولاریزم در دنیای امروز » و « گفت و گوی ادیان و فرهنگ ها » به چاپ رسیده است.

هیات گفت و گوهای بین ادیان کشورمان متشکل از مسئولان و اساتید جامعه المصطفی (ص) و دانشگاه علامه طباطبایی همچنین امروز در نشستی با اسقف وارلام پلویشتنائول معاون اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس رومانی بر گسترش روابط و همکاری های طرفین به ویژه تداوم گفت و گوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس و برگزاری چهارمین دور از این گفت و گوها تاکید کردند.

منبع : ایرنا