مصاحبه سفیر کشور رومانی در ایران در حاشیه سومین گفتگوی اسلام و مسیحیت در موسسه حکمت

خبرنگار سایت ۲۸ اردیبهشت ۹۵ : جناب آقای کریستین‌ تئودرسکو، سفیر کشور رومانی در جمهوری اسلامی ایران صبح روز سه شنبه ۲۸/۲/۹۴ پس از حضور در دومین روز از گفتگوی اسلام و مسیحیت در مصاحبه ای به شرح زیر شرکت کردند .

بسم الله الرحمن الرحیم . تشکر از اینکه وقت تان را دراختیار ما قراردادید. به عنوان شروع صحبت بفرمایید هدف جنابعالی و گروه همراه از حضور در گفتگوی ادیان چه بوده و با چه انگیزه ای در این گفتگو شرکت نمودید ؟

در پاسخ به دعوت دوستان و صاحب نظران در دانشگاه بزرگی مثل جامعه المصطفی و مهمان بودن هیئت فرهنگی مذهبی از کشورم و در پاسخ به خواسته ایشان در این گفتکو شرکت کردم و باعث خوشبختی بنده است که در بین علما و چهره های نورانی فلسفه و دین حضور پیدا کنم . انتظار داشتن را به شرکت کنندگان حاضر در جلسه می سپارم.

بنده به عنوان سفیر کشور رومانی در جمهوری اسلامی ایران، این فرصت را برای یادگیری بیشتر در حوزه فلسفه و دین و آن هم در یک مکان مهم در خصوص اسلام شیعی مانند شهر مقدس قم غنیمت می دانم.

مهم ترین دستاوردهای این گفتگو را چه میدانید ؟

این گفتگو سومین فرصت ارتباط مستقیم میان اسلام شیعه و مسیحیت ارتدوکس می باشد، تا به حال طرفین قدم های مهمی را برای شناخت بهتر یکدیگر برداشته اند. انتظار می رود که چنین گفتگوهایی که با هدف سوق دادن مردم به صلح و حسن تفاهم صورت می گیرد، به ایجاد یک جریان فکری منتهی به عدالت و صلح کمک کند.

چه پیشنهادی در خصوص ادامه تعاملات همکاری ها دارید ؟

به عنوان یک دیپلمات هر تماس بین کشور میزبانم و کشور متبوع را به صلاح میدانم و به نظر من روابط میان محافل دینی برای آینده روابط دو کشور بسیار مفید است و انتظار می رود که کتبی با محتویات این محافل به زبان فارسی و زبان های بین المللی تهیه شود.

سطح مقالات و گفتگو ها را چگونه ارزیابی می کنید ؟

در این مورد نمی توان نظر قطعی داد ولی حضور رئیس جمهور اسبق کشور رومانی که فعالیت های زیادی جهت صلح جهانی انجام داده اند و همچنین حضور اشخاص برجسته ارتدکس رومانی در این هیئت نشان دهنده سطح قابل توجه این گفتگو است .

جامعه المصطفی را چگونه دیدید ؟

یک دانشگاه بزرگ که با برنامه های مختلف همراه شده که البته جای رشد و پیشرفت دارد و به نظر می رسد فعالیت دانشگاه جامعه المصطفی با قدم های مثبت به پیش می رود. این دانشگاه به لحاظ پذیرش افراد مختلف از سراسر دنیا و همچنین دوره های کوتاه که در موسسه حکمت برگزار می شود قدم های مثبتی برداشته است.

به عنوان آخرین سوال مهمترین نکته ای که در این گفتگو نظر شما را جلب کرد چه بود ؟

به نظر من در طلب صلح، چه افراد معمولی و چه چهره های درخشان سیاست یا دین یک مسیر را طی می کنند و همگی در حال دعا به درگاه خداوند هستند تا بتوانند یک زندگی همراه با صلح و آرامش داشته باشند که این باعث پیشرفت انسانیت خواهد شد. امیدوارم در چنین گفتگو هایی هر دو طرف سهم خود را به میان بگذارند برای داشتن یک صلح با دوام و یک زندگی بهتر.

۲    ۳

عکس : یعقوب بدری