نشست خبری سومین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت (تشیع و ارتدکس)

گروه خبر موسسه الحکمه – ۲۱ اردیبهشت ۹۵: در آستانه برگزاری سومین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت، نشست خبری این دور گفتگو ها امروز سه شنبه ۹۵/۲/۲۱ برگزار گردید.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ملک‌افضلی رئیس موسسه الخکمه با اشاره به اهداف این برنامه اظهار داشت: «توسعه گفتمان دینی و مذهبی برای دستیابی به نقاط مشترک بین‌الادیانی جهت رسیدن به اهداف مشترک که همان صلح و سعادتمندی بشری می‌باشد، در این همایش مورد توجه ما قرار گرفته است».

مدیر موسسه الحکمه تاکید کرد: «زدودن شبهات پیرامون عقاید مسلمانان از طریق گفت‌وگوی بین ادیان ، معرفی اسلام ناب محمدی(ص) ، بیان عقلانیت و منطق دینی حقیقی اسلام از اهداف مهم این گفتگوها می باشد».

حجت‌الاسلام والمسلمین ملک‌افضلی ادامه داد: «مقابله با جریان اسلام‌هراسی در غرب، ترویج سنت شریف نبوی(ص) و ائمه معصوم(ع) در خصوص گفت‌وگو با پیروان و نمایندگان ادیان از ثمرات اینگونه برنامه ها خواهد بود».

ایشان با ذکر این مطلب که این همایش، سومین نشست تخصصی در زمینه مباحث بین‌الادیانی است، با اشاره به نتایج نشست‌های پیشین افزود: «نشست اول در قم و نشست دوم در رومانی برگزار شد و به اندازه‌ای مفید بوده که بیش از آن که ما دنبال برگزاری نشست‌ها باشیم، متولیان کلیسای ارتدوکس شامل اسقف‌های اعظم پی‌گیر برگزاری نشست هستند. طبعا تاثیرگذاری مثبت نشست‌های قبلی موجب برگزاری این نشست شده است».

مدیر موسسه الحکمه در ادامه بیان نتایج نشست‌های پیشین گفت: «طبق گزارش‌های ارسالی همکاران ما پس از نشست دوم در رومانی، مباحث نشست‌ها بسیار مورد استقبال اساتید دانشگاه‌های بخارست و اسقف‌های کلیساهای رومانی قرار گرفت و همچنان پی‌گیر سلسله‌وار نشست‌ها هستند».

وی با تاکید بر اهمیت این نشست از نظر کلیسای بخارست گفت: «این اهمیت به قدری است که در ترکیب هیئت آینده، رئیس‌جمهور اسبق رومانی به همراه دو اسقف اعظم این کشور حاضر خواهند بود».

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین بنکدار، معاون پژوهش موسسه، به معرفی کارنامه و فعالیت موسسه در زمینه میزهای گفت‌وگوی بین ادیان پرداخت و گفت: «میزها و گفتمان‌های زیادی در موسسه الحکمه برگزار شده، گفت‌وگوی دینی بین تشیع و ارتدوکس رومانی یکی از این نشست‌های موفق می‌باشد».

ایشان در ادامه به ویژگی منطق شیعی اشاره کرد و گفت: «این منطق موجب جذب نخبگان ادیان در جامعه‌المصطفی شده، عقلانیت و اخلاق گفت‌وگو و نورانیت منبعث از اندیشه اهل‌بیت(ع)، جویندگان حقیقت را به این مرکز علمی رهنمون ساخته است».

وی با اشاره به ویژگی‌های موسسه الحکمه گفت: «اساتید ویژه این موسسه، عالم، زبان‌دان، ‌جهان‌دیده، باتجربه، متخلق، متواضع و متعهد به اسلام پویا و اندیشه‌های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) هستند که جاذبه بسیار قوی‌ای را در تعامل با مجامع علمی بین‌المللی ایجاد کرده است. همچنین کادر مجرب موسسه، سابقه ۱۰ ‌ساله کار در زمینه بین‌الملل را دارند و زبان‌دان و مجرب هستند».

حجت‌الاسلام بنکدار، در بخش دیگری از سخنان خود،‌ علمیت و صمیمیت را از ویژگی‌های برنامه‌های موسسه دانست و بیان داشت: «این گفت‌وگوها دور از تشریفات برگزار شده، به همین دلیل گروه ارتدوکس رومانی که امکان گفت‌وگو با مراکز بین‌المللی و دانشگاه‌ها را داشتند، علاقه زیاد خود را به گفت‌وگو در موسسه الحکمه ابراز می‌دارند».

وی افزود: «موسسه الحکمه ارتباط وسیعی با حوزه علمیه قم، مراکز بین‌المللی آن و موسسات و مراکز علمی در قم و تهران ، سازمان‌های بین‌الملی کشور همچون سازمان حج و زیارت، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دارد و از ظرفیت این مراکز در برگزاری گفتمان‌ها و دوره‌های خود استفاده کرده می کند».

وی با اشاره به ارتباط موسسه با وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی این وزارتخانه در قم ابراز داشت: «زمینه همکاری با رایزنان و سفرا در موسسه فراهم بوده، بسیاری از رایزنان پیش از اعزام به کشورهای محل خدمت خود با موسسه الحکمه جلسه دارند و با ظرفیت‌های آن آشنا می‌شوند».

ایشان با اشاره به تشکیل کمیته‌های علمی، تشریفات و فرهنگی ویژه این برنامه اظهار داشت: «کمیته علمی با ریاست مدیر محترم موسسه بوده، محورهای اصلی گفت‌وگو با هم‌فکری نماینده گروه ارتدوکس رومانی به تصویب رسیده است و به اساتید مورد نظر سفارش شد که در این زمینه مقالاتی آماده کنند. گروه فرهنگی نیز برای استفاده بیش‌تر از ظرفیت‌های فرهنگی و معرفی تمدن و فرهنگ ایران شکل گرفته، در نظر داریم برنامه‌های منسجمی را در این مدت کم با سفر به اصفهان و تهران برگزار کنیم».

در بخش دیگری از این نشست، جناب آقای شجاعی‌پور، مدیر اجرایی این دور گفتگو گفت: «یکی از مهمانان ویژه این برنامه، “دکتر امیل کنستانتینسکو” است که از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ به عنوان رئیس‌جمهور رومانی بود. وی رئیس دانشگاه بخارست بوده، استاد بازنشسته است که در زمینه مباحث بین فرهنگی و بین ادیانی کار می‌کند و علاقه بسیار زیادی به ایران دارد. همچنین در رأس هیئت دینی این همایش، “جناب پترونی فلورا”، اسقف اعظم ارتدوکس رومانی حضور دارد».

وی درباره برنامه‌های جنبی این همایش نیز گفت: «شرکت‌کنندگان در این برنامه، جلساتی را با آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی و آیت‌الله اعرافی، سفر به تهران و اصفهان و برنامه‌های ویژه فرهنگی و تاریخی در قم خواهند داشت. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از مهمانان ویژه حاضر در این همایش می‌باشد.»

ایشان با اشاره به چاپ کتاب‌های همایش مذکور گفت: «کتاب مشترک مقالات نشست‌های پیشین به زبان انگلیسی و رومانیایی منتشر شده، مقالات و سخنرانی‌های دور سوم همایش نیز در قالب کتابی به چاپ خواهد رسید».

جناب آقای شجاعی‌پور در پایان ابراز امیدواری کرد که این‌گونه همایش‌ها سالی یک بار در ایران و یک بار در رومانی برگزار گردد.

شایان ذکر است سومین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت با موضوع «اهمیت و نقش گفتگوی میان ادیان در استقرار صلح و عدالت» و با حضور اسقف اعظم ، رئیس جمهور سابق و علمای ارتدوکس رومانی و همچنین فضلای حوزه و اساتید دانشگاه دوشنبه و سه شنبه ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۹۵ در موسسه الحکمه برگزار خواهد شد.

z1  z2

z3  z4